12-09-04

gevonden dagboek 3 : striemen

... dus draai ik me nog eens om, en nog eens, en nog eens. elke nacht en ochtend datzelfde gewoel, terwijl m'n hele lijf gloeit. ik kan m'n dromen nauwelijks herinneren, maar dat is op zich niet zo erg.
de buren maken hun gebruikelijke herrie, maar ik zou me zorgen maken mocht dat niet het geval zijn. auto's razen voorbij, heel ver weg een radio, de vuilniskar en uiteraard ook weer die rothond.
terwijl ik nadenk over hoe ik m'n dag ga invullen, proef ik bloed in m'n mond. in een poging dit te negeren, gruip ik naar m'n notitieboekje. de eerste paar seconden kan ik er niks van maken. alleen wat willekeurige krabbels. tekens, pijltjes, iets wat op een woord lijkt. zenuwachtig neergepend met een onscherp rood potlood. dat men hier maar eens een grafologisch onderzoek op uitvoert.
plots zie ik er toch enige betekenis in. in die mate zelf dat ik het boekje dichtklap en meteen uit bed spring.
in de badkamer gooi ik snel wat water in m'n gezicht en kijk voor de eerste en hopelijk laatste keer naar mezelf in de spiegel. het eerste wat me opvalt, zijn een nieuwe reeks striemen. op m'n borst, buik en net daaronder.

14:51 Gepost door krank | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.