21-09-04

david 8 : herinneringen / hallucinaties / wie zal het zeggen?

veel, veel later lopen K. en ik als twee gekken door de stad. blindelings over de Anspachlaan enzo. af en toe bellen we ergens aan, kloppen we op een raam of stampen tegen kartonnen dozen of vuilniszakken. we hadden net een kort bezoek gebracht aan het niet te versmaden café De Bizon. het werd een kort bezoek omdat we met klem verzocht werden om het etablissement te verlaten. weetikveelwaarom. misschien, héél misschien, omdat K. het ene na het andere bierkaartje in de fik stak.
uit pure frustratie of pure zattigheid loop ik plat tegen één of andere voordeur. diezelfde voordeur gaat tot mijn grootste verbazing gewoon open. voor ik het weet sta ik in een gezellige hall. tot mijn allergrootste verbazing gaat er plots een alarm af. ik moet hier weg.nog veel later pist K. z'n blaas leeg, ergens op een verloren hoek van het Vossenplein. en ik, ik smijt meer dan één vuilniszak zo ver mogelijk weg. dat wil me niet altijd even goed lukken. ik sta wat slapjes op m'n benen enzo. toch schreeuw ik m'n vreugde uit wanneer één van de zakken neervalt en het heerlijke geluid van brekend glas m'n oren verblijdt. I love the sound of breaking glass. nog meer vreugde als ik tegen een stoel loop die toch wel héél nutteloos staat te wezen op een lelijk voetpad. wanneer de stoel nogal hoog door de lucht klieft, komen de flikken aangereden. ze zijn wellicht even zat als wij, want ze rijden vrolijk in onze richting zwaaiend voorbij.
terwijl K. maar blijft aandringen dat ik het wat kalmer aan moet doen, zoek ik hevig vloekend de weg naar de Zavel.misschien wel uren later beklimmen we niet zonder enige moeite de tientallen trappen van K.'s appartement. onderweg worden we aangevallen door twee matrassen. we weren ons behoorlijk en kruipen op handen en voeten hogerop.
doodmoe en zo zat als nooit tevoren laat ik me languit in een zetel vallen. naast me staat een emmer voor het geval dat.

23:13 Gepost door krank | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.