21-10-04

david 10 : de kater

weetikveel wat er de afgelopen uren allemaal gebeurd is. wil ik het wel weten? ik ben al lang blij dat ik in m'n eigen bed wakker word. alleen, maar mét een kater om u tegen te zeggen. of simpelweg : een joekel van een kater, zo intens dat ik nauwelijks adem durf te halen, uit vrees voor nog méér koppijn of voor lakens vol vaalgele en zeer vloeibare kots.
het is, jezus, half vier in de namiddag. als ik nu nog te weten kan komen welke dag het is, is het feest. de kans is groot dat het vandaag m'n verjaardag is. gisteren was het namelijk de dag voor m'n verjaardag. dus is de kans groot dat enz. de humo ligt open op donderdag 21 oktober, maar dat wil niks zeggen. en dus weet ik niet of ik nu al 37 ben of niet. wellicht wel, maar toch hoop ik van niet.
ik zoek tevergeefs de afstandbediening van m'n stereo. uit m'n bed stappen / rollen / duiken, zie ik absoluut niet zitten. dus draai ik me nogmaals om en sluit m'n ogen. ik kan alleen maar vaststellen dat ik me zeer mottig voel. iets wat niet zal verbeteren als ik straks toch het bed uitga.
een weetje : ik kwam ter wereld om kwart voor acht. net op tijd voor het tv journaal. jawel kindjes, toen, in de pruimentijd, was het avondjournaal om kwart voor acht. denk ik toch. de avond daarvoor ging m'n moeder uit pure bevallingsangst flink zuipen op café (orvals). wetenschappelijk gezien werd ik niet zat geboren, maar toch. een mens mag best in z'n eigen mythes geloven.
net toen ik me pardoes uit het bed wil laten vallen, gaat m'n gsm. toeval kan zo schoon zijn.

22:27 Gepost door krank | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.