15-11-04

gevonden dagboek 4 : koud zweet

in de koninginnegalerij is het weer belachelijk druk. mensen lopen heen en weer, praten, brullen, lachen. het is iets na elven en ik ben zo rusteloos als wat. ik weet niet goed wat ik hier eigenlijk kom zoeken. misschien wel helemaal niets.
terwijl ik me zo onopvallend mogelijk door de massa beweeg, ben ik me maar al te goed bewust van m'n kurkdroge keel, m'n knikkende knieën, m'n zweterige handen en de druk op m'n blaas. eigenlijk zou ik beter niet onder de mensen komen, maar ik kan het blijkbaar niet laten. niemand kan het laten. ook al weten we wat de gevolgen kunnen zijn
in de ingang van de arenbergcinema doe ik alsof ik naar wat affiches en foto's sta te kijken. intussen sporen m'n ogen nerveus de voorbijgangers af. ik zie niet wat ik wil zien.
hij weet niet dat ik het weet, maar enkele meters verderop houdt een slungelachtige gast in een namaak-legervest en een versleten jeans me in het vizier met een piepklein fototoestel. ik stap snel door en schuil achter een bende dikke duitsers. ik zou hem een mep kunnen verkopen. maar dat doe ik uiteraard niet. ik loop gewoon door, slalommend tussen de mensen. ik wil alleen zijn. nu.

21:17 Gepost door krank | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.