27-11-04

margo 1 : brussel

ok. ik ben margo (op z'n engels welteverstaan) en ik ben antwerpen meer dan kotsbeu. daarom verhuis ik naar brussel, voorlopig, want ik ben een onrustige ziel, schatje. alles wat belangrijk is (m'n boeken, ceedees, schriftjes, pc, schildersezel en verf, véél verf), is eerder al verhuisd naar de lemonnierlaan. 't is een appartement van een vriend van een vriend die voor 6 maanden uit de bol wil gaan in - no shit - letland. of was het cuba? soit.
brussel is koel, daar ga ik vanuit. volgens mij is brussel wild en ruig en rok&rol. brusselaars rollen bloedend over straat en schreeuwen nooit naar hun moeder. zoiets.
op de trein naar de bloody hoofdstad ben ik nog iets rustelozer dan gewoonlijk. het enige wat me ietwat kan kalmeren, is prutsen met m'n fototoestel. ik kijk naar de foto's die ik in antwerpen centraal nam, neem wat foto's van een in slaap gedommelde gast met tattoos van zijn kop tot aan zijn gat. de kaartjesknipper kijkt nogal scheel en wanneer ik vraag of ik een foto van 'm mag nemen, poseert hij gewillig. schuin voor me zat een geil manneke met piekhaar de godganse tijd naar me te staren. tot ik m'n tong naar 'm uitstak en een foto van 'm nam. hij vluchtte meteen (ook daar heb ik foto's van).
en nu, ja nu, ben ik in brussel. rok&rol.

03:06 Gepost door krank | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-11-04

david 11 : liza

ik ben enigzins ontgoocheld als ik de stem van liza hoor. ik heb al een serieuze kater, inclusief blackout, dus wat naar het gezaag van madam hysterie luisteren hoeft voor mij echt niet. ze zegt niet eens hallo of zoiets, ze begint meteen te memmen.
liza : "ik hou het niet meer vol zenne."
david : "liza?"
liza : "nee zenne, ik hou het niet meer vol."
david : "ook een goeiemorgen."
liza : "ik voel me zo leeg, leeg, leeg. alsof m'n energiebanen doorgesneden zijn."
david : "energiebanen? waar liggen die ergens?"
liza : "zever niet david. je weet wel wat ik bedoel."
david : "ik weet echt niet wat of waar ..."
liza : "het is allemaal de fout van ..."
david : "van wie nu weer?"
liza : "van ... wat?"
david : "wie ga je nu weer beschuldigen? wie heeft je nu weer onrecht aangedaan?"
liza : "wat? heb jij gedronken of wat?"
david : "volgens mij zijn het de palestijnen deze keer. of polspoel en desmet. of de kenji en shania."
liza : "je bent dronken david. en dat op je verjaardag."
david : "aha!"
liza : "wat?"
david : "krijg ik een dikke zoen van je voor m'n verjaardag?"
liza : "je weet dat ik geen mannen meer kus."
david : "dat was vroeger wel effe anders."
liza : "ga je naar me luisteren of niet?"
david : "nee!"
liza : "wat?"
david : "nee, nee, nee. bel naar iemand anders. iemand die vandaag niet jarig is. milan ofzo."
liza : "ik heb hem al gebeld en hij ... och, het heeft geen belang. mersie zenne."
o ja, ze heeft neergelegd. dank u lieve, machtige god. ik heb er dorst van gekregen.

21:41 Gepost door krank | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

gevonden dagboek 4 : koud zweet

in de koninginnegalerij is het weer belachelijk druk. mensen lopen heen en weer, praten, brullen, lachen. het is iets na elven en ik ben zo rusteloos als wat. ik weet niet goed wat ik hier eigenlijk kom zoeken. misschien wel helemaal niets.
terwijl ik me zo onopvallend mogelijk door de massa beweeg, ben ik me maar al te goed bewust van m'n kurkdroge keel, m'n knikkende knieën, m'n zweterige handen en de druk op m'n blaas. eigenlijk zou ik beter niet onder de mensen komen, maar ik kan het blijkbaar niet laten. niemand kan het laten. ook al weten we wat de gevolgen kunnen zijn
in de ingang van de arenbergcinema doe ik alsof ik naar wat affiches en foto's sta te kijken. intussen sporen m'n ogen nerveus de voorbijgangers af. ik zie niet wat ik wil zien.
hij weet niet dat ik het weet, maar enkele meters verderop houdt een slungelachtige gast in een namaak-legervest en een versleten jeans me in het vizier met een piepklein fototoestel. ik stap snel door en schuil achter een bende dikke duitsers. ik zou hem een mep kunnen verkopen. maar dat doe ik uiteraard niet. ik loop gewoon door, slalommend tussen de mensen. ik wil alleen zijn. nu.

21:17 Gepost door krank | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |